top of page
Nadezhda.jpg


Здравейте!

Казвам се Надежда Маркова и избрах пътя на психотерапевт с дълбоката увереност, че всеки от нас има моменти, в които се нуждае от подкрепа, насока и изслушване. С цел да преодолее спънките по пътя към осъществяването на своя потенциал. Да разцъфти, а не просто да съществува. 

 


 
След близо 10 години опит зная от практиката, че човек сам е най-добрият експерт относно живота си и най-добре знае точните отговори. Но дори и най-успешните експерти понякога имат нужда от точните въпроси, точното пространство или дори точната тишина, за да открият отговорите. В това ще ви бъда полезна – да отворим пространство за важните теми и да бъда до вас, докато ги изследваме.

 

  • 1300+ часа практика

  • 8+ години опит

  • Консултант по когнитивно-поведенческа терапия

  • Магистър по Клинична и консултативна психология СУ „Св. Климент Охридски“

  • Бакалавър по психология, СУ „Св. Климент Охридски“

  • Обучение по Acceptance Commitment Therapy

  • Обучение в многобройни диагностични методи

 

Един психолог участва в консултацията не просто с професионалния си опит, а и с много други аспекти от личността си. Други неща, които описват моята същност са:

IT и аз

Преди години се изправих пред сложния професионален кръстопът между психологията и математиката.

Избрах психологията, но математиката продължава да има за мен силна притегателна сила като наука, която поставя ясна структура и правила, но и загатва за неочаквано творчество и възможности: точно така, както трябва да бъде в една добре работеща терапия. Професионалният ми опит с представители на IT-сферата затвърди колко много допирни точки имат всъщност тези две области.

Така се роди и идеята за Code meets couch – рубрика, която обединява термините от психологията с тези от технологичния свят. За да разберем, че всъщност всички сме свързани.

Планината и аз

От дете израснах като човек със силна връзка с природата и планината. Времето сред природата е начин да оставам сама с мислите и преживяванията си. Планината е среда, която провокира в мен различни обогатяващи емоции. 

Много научни изследвания потвърждават благоприятното отражение на природата върху психичното здраве.

В работата ми с клиенти намирам примери за положителното влияние на времето, прекарано сред природата, върху емоционалното ни състояние, справянето със стреса и способността ни да се свързваме едни с други.

242165530_10226674243589278_6437190655643097098_n_edited_edited.jpg
bottom of page